Radno vreme: Pon. - Petak: 14:00h - 20:00h | Subota 10:00h - 13:00h
Za vanredne intervencije po dogovoru.

BLOG

Vodena četkica za zube ili

Vodena četkica za zube ili "Water Pick"

Waterpick (vodena četkica) je oralni tuš za ispiranje oralne sluzokože i površine zuba. Vodena četkica predstavlja jednostavan i efikasan put do očuvanja zdravlja zuba i usne duplje. Koristi se za čišćenje teško dostupnih površina zuba, uklanja bakterije i nečistoće duboko između zuba i ispod linije desni.


Vodena četkica set

Prednosti vodene četkice:
* Jednostavna za rukovanje i namenjena je za kućnu upotrebu pri svakodnevnoj oralnoj higijeni. Postavi se u deo između zuba i desni, i vodeni mlaz efikasno uklanja plak i nečistoće koje je nemoguće ukloniti običnom četkicom.
* Samo nekoliko minuta dnevno i poboljšaćete svoju oralnu higijenu i uživati u svežini i čistoći svoje usne duplje.
* Vodena četkica je posebno korisna kod pacijenata koji boluju od parodontopatije. Izbacuje ostatke hrane i bakterije koje su ostale nakon pranja zuba običnom četkicom.Nežno masira desni, čime stimuliše cirkulaciju i održava zdravlje desni.
* Prijatnije su za upotrebu u odnosu na zubni konac i efikasnije čiste teško dostupne površine zuba,u odnosu na konac.
Preporuka za korišćenje:
* Svako ko ima fiksni ortodontski aparat, metalokeramičku ili bezmetalnu krunicu ili most potrebno je da koristi oralni tuš kako bi se produžio vek trajanja protetskih radova i sačuvalo zdravlje zuba.
* Pogodan je kod dijabetičara jer ne izaziva krvarenje desni.

Vodena četkica

Vodene četkice mogu biti na struju i baterije.One na struju su većih dimenzija i koriste se za kućnu upotrebu, dok četkice na baterije su manjih dimenzija i pogodne su za nošenje. Osim veličine, neka veća razlika u radu ne postoji. Obe rade na principu pulsirajućeg vodotoka. Jedina, ali i ključna razlika kod ovih “water pick” četkica je sposobnost prilagođavanja pritiska. Kućne imaju mogućnost nekoliko nivoa jačine pritiska, pa ih po senzitivnosti svojih zuba i desni prilagođavate sebi, dok četkice na baterije imaju uglavnom samo jedan nivo podešavanja. Zavisno od proizvođača, uz neke možete da koristite tečnost za ispiranje usta, a uz neke isključivo vodu.

Klinički je dokazano da je Waterpik, oralni tuš, u kombinaciji sa pranjem zuba četkicom, 3 puta efikasniji od zubnog konca ili čak 5 puta u odnosu na pranje samo četkicom.

MedikDent NS - stomatoloska ordinacija Novi Sad

O autoru

Specijalista parodontologije i oralne medicine. Završila srednju medicinsku skolu "7 april", smer zubni tehničar. Stomatološki fakultet upisala u Novom Sadu, nakon čijeg završetka postaje deo tima ordinacije. Specijalističke studije dve godine u Beogradu i godinu dana u Novom Sadu, završila 2016 godine. Pohadjala vise kurseva u oblasti protetike, protetike na implantatima, cirkon keramičkih krunica i faseta. Izuzetna u estetskoj stomatologiji, vodi se sloganom da perfekcija nije delo, vec navika.

dr Ivana Vukotić

VAŽNO !!! Da bi ste napisali komentar potrebno je da se registrujete na sajt. Vaše puno ime i email neće biti objavljeni na sajtu.

Broj komentara (0)

Napišite komentar

Zanimljivi citati

Pozovite za besplatne konsultacije

+381 21/54 03 20