Radno vreme: Pon. - Petak: 14:00h - 20:00h | Subota 10:00h - 13:00h
Za vanredne intervencije po dogovoru.

BLOG

Rekonstrukcija usne kod gingivalnog osmeha

Rekonstrukcija usne kod gingivalnog osmeha

Kod nekih pacijenata neprivlačan osmeh u značajnoj meri jeste posledica izražene vidljivosti gingive prilikom osmehivanja („gummy smile“).

Osmeh koji se doživljava kao neprivlačan u značajnoj meri utiče na samopouzdanje, socijalne kontakte i samopoštovanje osobe. Normalna vidljivost desni kod punog osmeha je 1 do 2mm. Vidljivost preko 4mm je neatraktivna za osobe koje vode računa o estetici. Dešava se da pacijenti izbegavaju da se smeju ili rukom pokrivaju usne tokom smejanja.

Hiperfunkcija mišića gornje usne je primarni faktor u izrazitom podizanju usne prilikom osmeha, koji dovode do narušavanja donje trećine lica, kada zubi, usne i desni nisu u balansu.

Ako je osoba nezadovoljna sa svojim osmehom koji pokazuje previše desni, na sreću, može se lako rešiti na dva načina:

I Hirurški
Intraoralno vrši se pomeranje gonje usne, što predstavlja najmanje invazivnu metodu u hirurgiji. Sama operacija se radi u lokalnoj anesteziji, veoma kratko traje,nema postoperativnog bola ni otoka, a rezultati su fenomenalni.

II Botoksom
Korekciju gornje usne takođe možemo korigovati botoks injekcijom u mišiće podizače gornje usne. Mišići će se manje kotrahovati prilikom osmeha, što znači da će desni biti manje vidljive, dok će ekspozicija lica ostati ista. Tretman je gotov u jednoj poseti, a efekti traju 6 do 9 meseci.

MedikDent NS - stomatoloska ordinacija Novi Sad

O autoru

Specijalista parodontologije i oralne medicine. Završila srednju medicinsku skolu "7 april", smer zubni tehničar. Stomatološki fakultet upisala u Novom Sadu, nakon čijeg završetka postaje deo tima ordinacije. Specijalističke studije dve godine u Beogradu i godinu dana u Novom Sadu, završila 2016 godine. Pohadjala vise kurseva u oblasti protetike, protetike na implantatima, cirkon keramičkih krunica i faseta. Izuzetna u estetskoj stomatologiji, vodi se sloganom da perfekcija nije delo, vec navika.

dr Ivana Vukotić

VAŽNO !!! Da bi ste napisali komentar potrebno je da se registrujete na sajt. Vaše puno ime i email neće biti objavljeni na sajtu.

Broj komentara (0)

Napišite komentar

Zanimljivi citati

Pozovite za besplatne konsultacije

+381 21/54 03 20