Radno vreme: Pon. - Petak: 14:00h - 20:00h | Subota 10:00h - 13:00h
Za vanredne intervencije po dogovoru.

BLOG

Najbolja četkica za zube (za decu i odrasle)

Najbolja četkica za zube (za decu i odrasle)

Teško je na prvu loptu reći koja je najbolja četkica za zube.
Pre nego nekoj četkici za zube date epitet najbolja četkica za zube, bitno je obratiti pažnju na sledeće detalje:

• Veličinu glave četkice za zube
• Čvrstoću vlakana četkice za zube
• Gustinu vlakana koju poseduje Vaša četkica za zube
• Koji tip drške ima Vaša četkica za zube

Bitno je da pri izboru Vaše četkice uzmete u obzir veličinu njene glave. Poželjno je da glava bude manja, kako biste mogli lakše mogli doći do zabačenih delove na svim zubima i između njih. Takođe, manja glava četkice omogućiće Vam bolju kontrolu i lakše rukuvanje.

Takođe je važno da vodite račina da su vlakna na četkici pri vrhu zaobljena. Prednost uvek treba davati mekim četkicama (Soft, Supersoft ili Ultrasoft), kako bi pri korišćenju izbegli stvaranje mikrotrauma desni koje tvrdim četkicama često sami sebi nanosimo i koje nakon nekog vremena mogu dovesti do povlačenja desni i bolnih zubnih vratova (bol na hladan vazduh ili piće).

Vaša najbolja četkica za zube treba da sadrži što veći broj vlakana, a samim tim i gustinu. Ukoliko su sva vlakna iste dužine, povećava se njena delotvornost pri korišćenju.

Drška četkice trebala bi biti iz jednog dela, bez savitljivih segmenata – time Vi pri korišćenju imate veću kontrolu nad pokretima i smanjujete mogućnost stvaranja povreda desni.

Naravno, ne zaboravite – najbolja četkica za zube je ona koju ćete svakodnevno koristiti.

U koliko Vam je potreban proveren stomatolog Novi Sad, Medikdent je mesto gde možete obaviti besplatan pregled i rešiti sve nedoumice vezane za Vaš problem.

O autoru

Specijalista parodontologije i oralne medicine. Završila srednju medicinsku skolu "7 april", smer zubni tehničar. Stomatološki fakultet upisala u Novom Sadu, nakon čijeg završetka postaje deo tima ordinacije. Specijalističke studije dve godine u Beogradu i godinu dana u Novom Sadu, završila 2016 godine. Pohadjala vise kurseva u oblasti protetike, protetike na implantatima, cirkon keramičkih krunica i faseta. Izuzetna u estetskoj stomatologiji, vodi se sloganom da perfekcija nije delo, vec navika.

dr Ivana Vukotić

VAŽNO !!! Da bi ste napisali komentar potrebno je da se registrujete na sajt. Vaše puno ime i email neće biti objavljeni na sajtu.

Broj komentara (0)

Napišite komentar

Zanimljivi citati

Pozovite za besplatne konsultacije

+381 21/54 03 20